Societatea Profesorilor de Științe din Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice  „Gheorghe Asachi” din Iași, organizează  ediția a IV-a a Concursului online de fizică, chimie, biologie, ZIRCON. Evenimentul va avea loc în zilele de 13-14 aprilie 2024 și va aduna la start 7765 de elevi din clasele VII-XII, de la școli gimnaziale, licee teoretice și tehnologice din întreaga țară.

ZIRCON 2024 își propune să cultive și să promoveze abilitățile elevilor în fizică, chimie și biologie prin intermediul unei platforme competitive și educative online, dar și  să îmbunătățească abilitățile de utilizare a canalelor digitale de comunicare de către elevi, să crească nivelul de încredere în mediile online și să-i familiarizeze cu structura testelor standardizate.

 Concursul va fi găzduit pe platforma Moodle a TUIASI, prezentând teste tip grilă standardizate pentru fiecare disciplină. Participanții vor alege două dintre cele trei materii — biologie, chimie sau fizică — pentru a concura, demonstrându-și cunoștințele printr-o serie de nouă întrebări notate pentru fiecare subiect.

 

Așteptăm cu interes participarea dumneavoastră și le urăm tuturor concurenților mult succes!