Regulamentul Selecției naționale de bune practici „Creatori de Educație”,

din cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED,

este supus consultării publice

 

 Astfel, vă invităm să consultați forma actuală a regulamentului Selecției naționale „Creatori de Educație” (click pentru acces) și să ne transmiteți - până la data de 8 aprilie 2021, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - propuneri/sugestii de optimizare.

 Forma regulamentului rezultată ca urmare a implementării prezentului proces de consultare publică este cea care va fundamenta organizarea ediției de anul acesta a Selecției naționale „Creatori de Educație”.

 Regulamentul selecției a fost supus consultării publice și în anul 2020, acesta suportând modificări și ca urmare a trecerii actului educațional în online. De altfel, din cei 50 de Creatori de Educație – Generația 2020, 24 au câștigat acest titlu cu proiecte educaționale desfășurate în perioada în care învățământul preuniversitar se desfășura 100% online.

 ”Creatori de Educație” este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive/inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar/gimnazial, care generează schimbare/progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează în mod inventiv demersul didactic la nevoile și interesele elevilor.

 Nu în ultimul rând, în contextul trecerii actului educațional în online, selecția se adresează dascălilor care, în acest ultim an, au dat dovadă de flexibilitate, au știut să se adaptezesă reinventeze dinamica actului educațional și să transpună interacțiunea din cadrul cursurilor față-în-față în onlineprin utilizarea de noi instrumente, metode, mijloace etc.