În perioada  28-29 iulie 2022, la Dublin, în Irlanda, a avut loc cea de-a treia reuniune transnațională a proiectului european „Digitools” („Digitalization of Training Contents for Middle Schools”-„Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”), în care Inspectoratul Școlar Județean Iași este partener, alături de alte 7 instituții din 5 țări: The Governorship of Istanbul – Turcia, Center for Educational Initiatives – Bulgaria, Instituto Para El Fomento Del Desarrollo Y la Formacion – Spania, Innoquality System Limited –  Irlanda, Advanced Technology System – România, Bogazici Universitesi –  Turcia, Istanbul Milli Egitim Mudurlugu – Turcia.   Scopul proiectului este de a dezvolta resurse educaționale digitale pentru a promova calitatea învățării și de a îmbunătăți abilitățile și competențele didactice digitale ale profesorilor. Proiectul este un parteneriat strategic Erasmus+  care se adresează atât profesorilor cât și elevilor. Acesta va dezvolta abilitățile de predare digitală și de mentorat ale cadrelor didactice care predau științe, matematică și limbă engleză elevilor de gimnaziu, oferindu-le spre aplicare instrumente de predare și evaluare digitale.

Agenda densă a întrunirii de la Dublin a vizat evaluarea stadiului dezvoltării produselor intelectuale ale proiectului (My Digital Class, Assessment and Evaluation Compass, Teachers as Mentors Guidebook), precum și stabilirea de noi repere de calitate și temporale în implementarea activităților specifice.

Partenerii implicați în proiect vor pune la dispoziția elevilor de gimnaziu o platformă educațională (https://digitoolsplatform.eu/), prin intermediul căreia vor învăța mai bine, mai ușor, fără limitare de timp și spațiu, într-un mod atractiv și interactiv, primind un feedback rapid, pe baza abilităților digitale care vor fi dezvoltate și puse în valoare.