Programul de Formare al Profesorilor de Religie

 

În perioada, 3-5 martie 2022, la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, se desfășoară o primă activitate înscrisă în Programul de formare al profesorilor de religie, având ca beneficiari 16 profesori de religie debutanți.

 Proiectul este inițiat de Centrul de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor și este implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Casa Corpului Didactic Iași. Calendarul activităților debutează cu această primă etapă dedicată profesorilor debutanți și  va continua cu un eveniment de formare adresat profesorilor care au obținut gradul I.

Etapa dedicată profesorilor debutanți este justificată de faptul că, indiferent de disciplina predată, pentru profesorul debutant, primii ani de catedră se pot dovedi provocatori. El trebuie să „traducă” principiile teoretice de predare a disciplinei în practică, să aplice metodele și tehnicile încercate în timpul practicii pedagogice și să-și modeleze competențele, abilitățile pentru a se forma profesional. Cu atât mai mult aceste lucruri sunt valabile pentru profesorul de religie care  trebuie să reușească să depășește tărâmul real al unei discipline ca oricare alta pentru unul mai abstract, mai puțin palpabil, care face deseori apel la idei, valori și credințe etc. Ceea ce diferențiază acest program de perfecționare de celelalte o reprezintă abordarea integrativă a trei culoare: metodica predării religie, psihologia copilului și formare duhovnicească.

Aceasta va avea loc între 3-5 martie 2022, în locația oferită de Castelul Sturdza de la Miclăușeni, pentru un grup de 16 profesori de religie debutanți.

Agenda include ateliere de formare susținute de preoți, profesori practicieni și psihologi precum: Pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, Arhim. dr. Hrisostom Rădășanu, Insp. prof. dr. Denisia Mănoiu, Prof. metodist Budeanu Maria, Prof. metodist Daniela Pleșca, Lect. univ. dr. Smaranda Buju, Psih. Daniela Duca.