Educație pe tabla de șah - Concursul „Vasili Smîslov”

 

Turneul lunii decembrie, din cadrul proiectului„Educație pe tabla de șah”, a avut un format atipic competițiilor șahistice. Sistemul elvețian, folosit în majoritatea competițiilor organizate sub egida F.I.D.E., a fost înlocuit cu o competiție dedicată tuturor grupelor, urmată de o fază eliminatorie.

Proiectul „Educație pe tabla de șah”, realizat de  Asociația Club Sportiv Pionii Regelui- Românești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și susținut de Rotary Copou, a încheiat, prin Concursul „Vasili Smîslov”, ultimul turneu al anului 2021.

La Concursul „Vasili Smîslov” au participat elevi din 10 localități: Iași, Podu Iloaiei, Românești, Sinești, Popești, Vânători, Oțeleni, Bodești, Cozia, Erbiceni.

Turneul din această lună a inclus, de fapt, două competiții diferite. Prima, denumită „Turneul Campionilor” a reunit elevii (8 la număr) cu cele mai bune rezultate de-a lungul anului și care au obținut locuri fruntașe la concursurile externe. Aceștia fac parte din grupa de performanță care presupune un regim de antrenament intensiv.A doua competiție, „Turneul Candidaților” a adus în jurul tablei de șah cei mai buni candidați, din cele 8 localități  care au avut cele mai bune rezultate în competițiile de până acum, alături de cei mai harnici 4 „pioni” (au lucrat cu spor, de-a lungul anului, pe platforma internă de antrenament).

Mulțumim tuturor celor implicați, fără de care nu am fi reușit organizarea acestui eveniment special. Sperăm să aveți sărbători liniștite alături de oamenii dragi sufletului vostru! Crăciun fericit!