După publicarea listei cu rezultatele selecției pentru Acreditarea Erasmus+ în domeniile educație școlară și formare profesională, ce a avut termen limită 19 octombrie 2022, din județul Iași au fost aprobate 21 de candidaturi, cel mai mare număr de la lansarea procedurii în 2020, situând județul pe primul loc în ierarhia națională. Evaluarea a fost în condiții de maximă exigență, în baza instrumentului de verificare a candidaturilor depuse - E+Accreditation Plagiarism pus la dispoziție de către Comisia Europeană tuturor Agențiilor Naționale începând cu anul 2023.

            La secțiunea educație școlară, din cele 342 de candidaturi înregistrate la nivel național, au fost aprobate 212, dintre acestea 13 fiind din județul Iași: Școala Gimnazială „Ion Ghica", Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Ion Creangă, Liceul Teoretic ,,Lascăr Rosetti”, Școala Gimnazială „Alecu Russo”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi", Școala Profesională Plugari, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu, Școala Gimnazială „Vasile Conta”, Școala Gimnazială Lețcani, Școala Gimnazială „Petru Rareș” Hârlău, Școala Gimnazială Specială Pașcani, Colegiul Național ,,Garabet Ibrăileanu".

            Pentru domeniul formare profesională (VET), din cele 129 de candidaturi depuse la nivel național, 76 au fost aprobate, 8 dintre acestea fiind din județul Iași: Colegiul National de Artă „Octav Bancilă", Colegiul Tehnic „Gh. Asachi", Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani, Școala Profesională Plugari, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu", Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir" Iași, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani.

            Acreditarea Erasmus+ este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel european. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un Plan Erasmus de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația pentru perioada 2023-2027, beneficiind anual de bugetul solicitat în formă simplificată și prioritizată.

            Remarcăm buna reprezentativitate la nivelul județului a tuturor mediilor de rezidență și apreciem prezența a două școli cu dublă acreditare Colegiul Tehnic „Gh. Asachi" și Școala Profesională Plugari.

            Noile candidaturi aprobate se alătură celor 35 acreditări obținute la apelurile din 2020 (17) respectiv 2021 (18), consolidând acum o rețea de 56 acreditări Erasmus+ prin care anual se vor obține finanțări consistente, în beneficiul elevilor și profesorilor ieșeni.

 

Detalii: https://www.erasmusplus.ro/rezultate-selectie-2022