„Spune NU drogurilor! Informare. Prevenire. Intervenție”

 

În baza acordului de parteneriat încheiat cu Asociația Yufest-Iași TV Life, Inspectoratul Școlar Județean Iași a desfășurat pe data de 12.01.2022, ora 13.00, la Colegiul Național Iași, sub genericul „Spune NU drogurilor! Informare.Prevenire.Intervenție”, activitatea de lansare a filmului „Spune NU drogurilor!”, realizat la inițiativa Iași TV Life, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Iași.

Activitatea s-a bucurat de prezența domnului Marius Manea, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, a doamnei Ramona Nechifor, agent-şef în cadrul Biroului de analiză şi prevenire a criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a doamnei Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al aceleiaşi instituţii. Printre invitaţi s-au numărat şi domnul Conf. Dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg, manager al Spitalului de Neurochirurgie Iași, doamna Lia Anton, manager Iași TV Life, doamna prof. dr. Elena Calistru, director al Colegiului Național Iași şi reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Iași. Întâlnirea a fost coordonată de prof. Larisa Târzianu, inspector pentru activități educative în cadrul I. S.J. Iași.

Proiectul, în care Inspectoratul Școlar Județean Iași este partener, își propune dezvoltarea unei atitudini responsabile față de efectele consumului de substanțe interzise, în rândul adolescenților.

100 de exemplare în format DVD ale acestui film educativ, punct de plecare pentru reflecţie în adoptarea unei atitudini conştiente şi responsabile faţă de fenomenul abordat, vor ajunge în școlile din județul Iași pentru a fi valorificate ca material suport în cadrul activităților organizate cu elevii pe această temă.