Salonul Virtual al Ofertelor Educaţionale, 2021

Salonul Ofertelor Educaţionale, un eveniment de tradiție pentru învățământul preuniversitar ieșean, preia în mod firesc limitările perioadei pe care o traversăm și își deschide pentru al doilea an consecutiv, în format virtual, porțile, în perioada 11- 14 mai 2021.

Expresie a preocupării pentru viitorul tinerilor noștri și pentru călătoria lor educațională, Salonul Virtual al Ofertelor Educaționale provocă creativ elevii în explorarea ofertei educaţionale.

Organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi îşi propun, prin manifestări specifice, să ofere un context favorabil unei decizii optime în alegerea traseului educațional. Astfel Salonul ofertelor educaţionale promovează şcoala ieşeană, reunind virtual instituţii de învăţământ din județul Iaşi şi promovând ofertele de învăţământ liceal, profesional, dual pentru anul şcolar 2021-2022.

Viitorii absolvenți ai clasei a VIII-a, împreună cu părinții lor sunt invitați la un maraton virtual care va cuprinde următoarele evenimente:

 

11 mai 2021, 13.00 – 15.00

  • Deschiderea Salonului Virtual al Ofertelor Educaționale;
  • Avanpremieră pentru carieră – Festivitatea de premiere a filmelor de promovare a unităților de învățământ liceal și profesional din județul Iași.

12 mai 2021, 14.00 – 15.00

  • Webinar pentru elevi cu tema: Profil de zbor, susținut de profesori consilieri școlari

13 mai 2021, 14.00 – 15.00

  • Webinar pentru profesorii diriginți ai claselor a VIIIa cu tema: Dirigintele – antrenor pentru succes. Bune practici în orientarea carierei; conectare prin link aici sau live pe facebook CJRAE Iași

14 mai 2021, 14.00 – 15.00

  • Webinar pentru părinți cu tema: Părintele - antrenor pentru succes, susținut de profesori consilieri școlari

11 - 14 mai 2021

  • Porți deschise carierei - webinarii de prezentare a unităților liceale și profesionale; activitățile se vor desfășura conform unui grafic ce va fi afișat pe site-urile isjiasi.ro  și www.cjrae-iasi.ro .

Salonul ofertelor educaţionale constituie o experienţă educaţională nonformală, ce normalizează emoţiile şi interogaţiile elevilor gimnazişti oferind contexte de informare, oportunităţi de analiză a ofertei educaţionale,  secvenţe de planificare a propriilor cariere, astfel încât aspiraţiile tinerilor să devină realitate.

Deschiderea ediției din acest an va avea loc marți, 11 mai 2021, ora 13.00 eveniment desfășurat pe zoom și live pe facebook CJRAE Iasi, iar vizitarea galeriei ofertelor educaţionale de către elevii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va putea realiza până la sfârșitul anului școlar, oferind fiecărui elev o fereastră de oportunitate.

 

Persoana de contact

Anca HARDULEA

Director CJRAE Iaşi